HTML

egy tál étel

egytálételekrül

Tutijó



Díjaink



Balzsamecet, elhajlás

2008.04.23. 09:51 Lövenberg Balázs

A minap az vót, hogy már megint nem egytálételt készítettem, az alábbiak szerint:
A (egy) megtisztított csirkét kívül-belül megmosdattam ginnel, majd a Janinál vásárolt balzsamecet-sziruppal testápoltam. Az éjszakát a hűtőszekrényben töltötte a csirke, másnap pedig jóelőre beáztatott római tálba helyeztem őt. Stratégiai pontokra füstöltsonka-csíkokat applikáltam (emiatt a sózást visszafogtam), a hasába meg szárított vörösáfonyát.
Így került be a csirke a (hideg) sütőbe. A sütő két lépcsőben jutott el 220 fokig, majd kisidő múltán visszavettem 175 fokra, és így hagytam, amíg a kis hang a fejemben nem szólt, hogy kész.
Mandulás-áfonyás-egyéb-közelebbről-meg-nem-határozott-keletifűszeres rizzsel finom volt.

3 komment

Címkék: csirke balzsamecet nemegytál

A bejegyzés trackback címe:

https://1taletel.blog.hu/api/trackback/id/tr93438271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

single girl 2008.04.23. 13:34:21

namármost a balzsam-ecet az emberi élet alapja. alaplapja.
mert példájul tegnap is, a következő vendégváró, csipegetnivalóra is rákerült:
jó nagy olajbogyókat (ami lukas és egy szép hámozott mandulaszem nézeget ki belőle), egy üvegtálba halmozunk. a halmozottan hátrányos helyzetű olabogyókra kb ugyanakkora méretű füstölt sajt-darabokat kockázunk. (lehet mozarella füstölt, anikó füstölt, avagy pásztor füstölt sajt a hajdútejtől) most jön a lényeg. egy narancsot megmosunk, és a héjából kis kockákat vágunk, mondjuk 1x1 centiseket. (elég a narancs feléből, mert nagyon intenzív lesz így is az ízkombináció) rádobjuk a kupacra, néhány csepp balzsam-ecet jön, meg egy kevés olivaolaj és az egészet két evőkanál segítségével gyengéden átforgatjuk. rövid ideig a hűtőszekrényben érleljük, majd visszakerül az asztal közepére és mellérakunk olyan hosszi pálcikákat, amire a saslikot szokjuk felfűzni. (vagy a szuflakit)
azzal szúrunk fel hol egy sajtot, hol egy bogyót. jó hozzá egy kis vörös bor...

Lövenberg Balázs · http://karma.blog.hu 2008.04.23. 18:52:07

izgalmas!
meg most éhes is vagyok.
deviszont jövő héten utazunk sejknével az élet alaplapjának bővebb pátriájába, enni, inni, bölcselkedni! ha marad pénzünk a végére, hozunk bort, ecet, etcetera, és együtt elköltjük!

single girl 2008.04.23. 23:45:42

jó utat! várjuk a jelentkezést.
addig is még 1 balzsamecetes falatok:
teljesen hétköznapi, mondhatnók közönséges, bolti disznósajtot lehellet-vékonyra szeleteltetünk az eladó kisánnyal. otthon 20 ft-os nagyságú darabkákra tépkedjük vagy vágkodjuk és egy lapos tálba sorba fektetjük. balzsamecetes üveg kupakját lecsavarintjuk, hüvelyk ujjunkat az üveg szájára szorítjuk és így cseppenként adagolva alaposan meglocsoljuk finoman, óvatosan a szeletkéket és hűtőbe tesszük, hogy összeérjen. kézzel (lábbal) fogyasztjuk előételként.
süti beállítások módosítása