HTML

egy tál étel

egytálételekrül

Tutijó



Díjaink



Basic gomba

2008.07.29. 21:01 Lövenberg Balázs

A gombaügyi előrejelzés bejött, bár kissé izzadni kellett, hogy még a szombati utazás előtt evés legyen a dologból. Mert bár sok eső esett, jó hideg is lett, így aztán a gombák lassultak. De pénteken azért nem kellett messzire menni a sejkháztól, hogy ráleljünk némi lomberdei csiperkére (Agaricus haemorrhoidarius), egy szép óriás csiperkére (Agaricus augustus), valamint több bimbós pöfetegre (Lycoperdon perlatum) és változékony pöfetegre (Calvatia excipuliformis vagy saccata).

Fentieket hidegvizes tisztítás után feldaraboltuk, kevés olajon és kis lángon hőkezeltük, 10 perc után igen apróra vágott fokhagymával módosítottuk. Ezeknek a gombáknak sokkal több nem is kell, de aki fél, 20 percig hőkezeljen, az a biztos.

Ennyi lenne a gombaalap. Több irányban lehet tovább haladni, említést érdemel a paprikás, omlett, leves triumvirátus, most ezeket nem részletezzük. Múlt pénteken egyszerűen annyi történt, hogy a gombaalap fele gombás rizsként végezte, másik felére rá lett ütve két tojás rántottának.

Azóta mintha megindultak volna az őzlábak is, felvetve a töltött gomba gondolatát. De ez már más történet, és elbeszélésére más alkalommal kerül majd sor.

Szólj hozzá!

Címkék: gomba

A bejegyzés trackback címe:

https://1taletel.blog.hu/api/trackback/id/tr2591621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása