HTML

egy tál étel

egytálételekrül

Tutijó



Díjaink



Karajos bab

2008.06.29. 12:00 Lövenberg Balázs

Hogy miért karajos bab, nem pedig babos karaj, vagy éppen karaj és bab, rejtély.

Mindenesetre így készül:

A 10 mm vastag karajszeleteket borsos lisztben megforgatja, serpenyőben megpirítja.

Fazékban standard pörköltalapot készít (kell magyarázni? nem), erre teszi a 25 usque 40 mm hosszúságúra vágott zöldbabot és a hússzeleteket.

1-2 merőkanál alaplé, némi sűrített paradicsom vagy paradicsomlé nagyon jó irányba befolyásolja a majdani végeredményt.

Lefedi, mérsékelt tűzön párolja, néha megkavarja.

Utánsóz, -borsoz, -paprikáz, amilyen napja van éppen.

Végül, amikor a bab is puha és a hús is puha - csodálatos módon ez körülbelül ugyanakkor következik be - tejfellel behabarja.

Hozzá fehér kenyér, fröccs.

Szólj hozzá!

Címkék: disznó bab

A bejegyzés trackback címe:

https://1taletel.blog.hu/api/trackback/id/tr100544366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása