HTML

egy tál étel

egytálételekrül

Tutijó



Díjaink



Mascarponés tészta

2008.04.05. 09:13 Lövenberg Balázs

Egyik főkedvenc gyorsételem a mascarponés tészta (többnyire spagetti, de ez egyéni ízlés kérdése). Alapesetben kell hozzá tészta és mascarpone vagy tejszínes krémsajt. A legolcsóbb tisztességes mascarpone a szarvasi, ez nem sokkal drágább, mint a legolcsóbb tisztességes krémsajt (Philadelphia), szóval javaslom, hogy maradjunk az előbbinél.
Háború idején, amikor csak az alaphozzávalók vannak kéznél, felmelegítjük a sajtot, belerakjuk a kifőtt tésztát, összerázzuk, kész.
Békeidőben további hozzávalók is beszerezhetők, úgymint: szalonna (pancetta), petrezselyem, szerecsendió, bors. Ekkor előbb a felkockázott szalonnát kis vajon megizzasztom, hozzáadom a sajtot. Amikor már meleg, kevés borsot őrlök bele és reszelek rá némi szerecsendiót. Ezzel a masszával rázom össze a tésztát és friss petrezselyemzölddel megszórva tálalom.
Nem igazán egytál, tényleg csak frissen jó (pedig én otthon igénytelen vagyok ebből a szempontból) - és magyarországi hozzávalókból a világ egyik legjobb gyorsétele.

1 komment

Címkék: gyors tészta nemegytál

A bejegyzés trackback címe:

https://1taletel.blog.hu/api/trackback/id/tr16412056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

e-lisa 2009.11.11. 14:14:40

és a drága jó snidling, vagy újhagyma kimarad belőle? netán egy ici-pici girizd foki belereszelve? jajjj!!
süti beállítások módosítása