Ez történt:
Krumplit hámoztam, felkarikáztam. Szalonnával, fokhagymagerezdekkel, némi paradicsomlével cseréptálba pakoltam, lefedtem, forró sütőbe raktam.
Vastag kolbászt karikáztam, tojást majdnem keményre főztem, tejfölt tejszínnel (3:2) sóval borssal petrezselyemmel összekevertem.
Amikor a krumpli már úgy-ahogy megpuhult, kiszedtem, és a cseréptálba leraktam a felét, rátrancsíroztam a tojás felét, ezen elrendezgettem a kolbász felét, arra mozzarellát tépdestem, majd ráöntöttem a tejföl felét.
Erre jött a krumpli másik fele, azután a maradék kolbász, rá a tojás, rá a tejföl, végül még mozzarella.
Negyedórára még lefedve raktam vissza a sütőbe, azután fedő le, 10 perc grillezés és kész lett.
Rakott krumpli
2008.02.23. 21:58 Lövenberg Balázs
Szólj hozzá!
Címkék: krumpli klasszik
A bejegyzés trackback címe:
https://1taletel.blog.hu/api/trackback/id/tr5351862
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.