HTML

egy tál étel

egytálételekrül

Tutijó



Díjaink



Rakott krumpli

2008.02.23. 21:58 Lövenberg Balázs

Ez történt:
Krumplit hámoztam, felkarikáztam. Szalonnával, fokhagymagerezdekkel, némi paradicsomlével cseréptálba pakoltam, lefedtem, forró sütőbe raktam.
Vastag kolbászt karikáztam, tojást majdnem keményre főztem, tejfölt tejszínnel (3:2) sóval borssal petrezselyemmel összekevertem.
Amikor a krumpli már úgy-ahogy megpuhult, kiszedtem, és a cseréptálba leraktam a felét, rátrancsíroztam a tojás felét, ezen elrendezgettem a kolbász felét, arra mozzarellát tépdestem, majd ráöntöttem a tejföl felét.
Erre jött a krumpli másik fele, azután a maradék kolbász, rá a tojás, rá a tejföl, végül még mozzarella.
Negyedórára még lefedve raktam vissza a sütőbe, azután fedő le, 10 perc grillezés és kész lett.

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli klasszik

A bejegyzés trackback címe:

https://1taletel.blog.hu/api/trackback/id/tr39351862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.