HTML

egy tál étel

egytálételekrül

Tutijó



Díjaink



Fokhagymás pirítós

2008.12.03. 19:21 Lövenberg Balázs

Rövid, de velős bejegyzés következik.

A velős pirítós is finom egyébként, de a fokhagymásról van szó mostan. Hajlamos vagyok hosszú időre elfelejteni egyszerű ételeket. Ez történt a címszereplővel is, szegénnyel. De múlt hétvégén előkerült, így örömmel emlékezem meg róla.

A nem túl vékonyra szelt kenyeret kb 160-170 fokos sütőben aranybarnára pirítom, fokhagymával bedörzsölöm. A fokhagymát és a pirítóst mintha egymáshoz teremtette volna az evolúció vagy az intelligens tervező, olyannyira tökéletesen dörzsölhető az egyik a másikba. Itt vége is lehetne az írásnak, de vajjal is jó megkenni. Most épp van érett avokádó is kéznél, ami kiválóan egészíti ki a fokhagymás pirítóst, pici só, pici bors, csepp citrommal összenyomkodom és vastagon rákenem a kenyérre.

Mellékzönge: nem tudom, ki hogyan nyeri ki az avokádót a héjából, de sokszor láttam, hogy szerencsétlen emberek hámozzák. Pedig csak félbe kell vágni (a magot nyilván nem, az az egyik félben marad) és kikanalazni a héjból.

2 komment

Címkék: reggeli nemegytál

A bejegyzés trackback címe:

https://1taletel.blog.hu/api/trackback/id/tr71802103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ekkerjoz 2008.12.04. 08:03:01

Plusz tea...

A bundás kenyeret is pirítósból készítem, sőt néha olajban pirítok kenyeret, az se rossz.

Lövenberg Balázs · http://karma.blog.hu 2008.12.04. 08:57:04

De még mennyire nem rossz... illetve azt is érdemes sütőben, mert kevésbé lesz nehéz. Beleforgatja ja zember a zolajba, fűszerekbe a kenyeret, oszt be a sütőbe. Finom!
süti beállítások módosítása